„A barátság a szikla, amire a Rotary épül...”

20 éves charter

„A barátság a szikla, amire a Rotary épül, a tolerancia a kötőanyag, ami összetartja” /Paul Harris/

20 éves charter

Klubunk történetének a kezdetét 2000. decemberére tehetjük. Ekkor, a már 1998 óta asztaltársaságként hetente összejövő társaság úgy határozott, hogy hivatalosan is képviselni akarja a Rotary eszmeiségét, és kéri csatlakozását a szervezethez.

Köszönhetően alapító klubunk a RC Pécs baráti mentorálásának, a Rotary International a tagjai közé fogadta társaságunkat Rotary Club Baja néven. Az alakuló charterünk ünnepsége 2001 november 09.-én volt Franz Zeidler kormányzó úr jelenlétében. A két napos eseményen máris megtapasztalhattuk a rotary barátság erejét, hiszen sok magyar klub küldöttsége ünnepelt velünk.


A 23 alapító tag közül jelenleg öten aktív és ketten tiszteletbeli tagjai klubunknak. Az elmúlt 20 évben voltak szomorú veszteségeink; mások elköltöztek és más klubban folytatták a tevékenyégüket és voltak, akik életkörülményeik változása miatt távoztak. Mindig jöttek azonban olyan új barátok, akik azonosultak az elveinkkel, értékeinkkel, céljainkkal, és vállalták a tagsággal járó kötelezettségeket. Klubunknak jelenleg 23 aktív és 4 tiszteletbeli tagja van.


Munkánkban nem vagyunk egyedül. Számíthatunk más Rotary klubok tagjainak segítségére. Támogatóink mindazok is, akik eljönnek a programjainkra, akik természetbeni, vagy pénzbeli adományokkal megtisztelnek bennünket. A legnagyobb támogatást azonban minden esetben a családunktól kapunk, akik szervezéssel, felvállalt feladatokkal, megértéssel segítik elő a tevékenységünket, osztoznak örömeinkben, velünk együtt ápolják a barátságot.


20 éves charterünket a 2021 évi covid miatt, 2022.április 23.- án, két „fórumon” ünnepeltük meg. Kora délután egy ünnepi üléssel számos partner klub és sok meghívott alapító tag jelenlétében ill. este egy az ünnephez méltó bállal tettük emlékezetessé a neves napot.

Lovretity Zoltán Antal
Elnök
2021/2022 Rotary év

Rövid képes összefoglaló a Rotary Club Baja első 20 évéről, 10 percben.

A charter ünnepségen mutattuk be, 2022.04.23-án.

Jó hangulatú, értékes bál volt a BARÁTSÁG, JÓTÉKONYSÁG, ÖNZETLENSÉG jegyében

Még több fotó ebben a Facebook bejegyzésünkben>>>

A vendégek a helyieken felül az ország több pontjáról, valamint külföldről érkeztek, akik előbb Béres Orsolya és Peresztegi Patrik táncbemutatóját csodálhatták meg, majd a sztárvendég, Gájer Bálint műsorának tapsolhattak. A zenét a pécsi Palatinus Zenekar szolgáltatta, magas színvonalon, mindenki megelégedésére. A bál vendégeinek hozzájárulását, valamint a támogatók által felajánlott tombola tárgyak értékesítéséből befolyt bevételt a Club teljes egészében jótékonysági célokra fordítja.

Hetente találkozunk...

Klubüléseinket heti rendszerességgel tartjuk.
Helyszín: Malom Club Baja. (6500 Baja, Szegedi út 19.)
Csütörtök esténként jövünk össze, a kezdés időpontja 18:00

Kapcsolat
Scroll to Top